pere faura
   performance artist
(press) los títulos nunca mueren
   
press:
date author / publication lang
2010.October.14

mercé pérez / el pais

ca
2010.October.15

/ diari avui

ca

press_01:

L'escena més experimental omple el Poblenou
mercé pérez - el pais
14.Octubre.2010

www.escenapoblenou.com
14-17 d'octubre

I si s'ha nascut al lloc erroni? Encara que lluny o a prop de l'indret ideal, sempre hi ha persones al voltant. Gent que sent i rep els esdeveniments des de diverses perspectives. Per això, a l'obra El lloc equivocat els espectadors, com els personatges, se separen en quatre direccions. Es tracta de descobrir altres mirades d'una mateixa realitat. L'obra, de la companyia Dimitri Ialta, es representarà els dies 16 i 17 d'octubre, i és una de les propostes del Festival Escena Poblenou. La cita amb les dramatúrgies més contemporànies arriba a la novena edició arrelada al barri, i apostant per convertir-se en un lloc de trobada entre artistes i veïns.

La programació l'ha elaborat per primer cop en solitari la creadora multidisciplinar Ada Vilaró, i la formen 23 espectacles, 8 dels quals són estrena. Tindran lloc des d'avui i fins diumenge en espais tancats i a peu de carrer amb diverses disciplines escèniques; circ, música, teatre d'objectes i dansa. Però, hi ha una condició ineludible per participar-hi: el risc. Risc en la creació, en la investigació, i en les temàtiques de les obres. Un exemple n'és el projecte A Cegues, realitzat per Pere Faura i Iñaki Álvarez. El primer és el coreògraf resident d'un teatre d'Amsterdam. I el segon, un artista plàstic de Vic. No es coneixien i el repte és elaborar un treball partint de l'intercanvi d'experiències. El resultat, Los títulos nunca mueren, serà des d'avui a dissabte a la Sala d'Exposicions de Can Felipa.

Amb tot, el reclam més popular de l'Escena Poblenou d'aquest any és Leo Bassi. El polèmic artista creu que viure sense utopies és malviure. Per això, es transforma en un pallasso i repassa la història d'Europa fins arribar als nostres dies. Gràcies a la disfressa, pot carregar contra les idees polítiques ja siguin de dreta o d'esquerra. Utopía serà el 16 d'octubre al Casino de l'Aliança.

En canvi, pels carrers del Poblenou, divendres i diumenge, hi desfilaran cadires de rodes. La iniciativa, de la companyia Fadundito, pretén mostrar la fragilitat de les persones grans que han de moure's per la ciutat. Ben diferent és Contra las cuerdas, que es representarà dissabte a Can Framis i on David Fernández ballarà amb un violoncel. O Noespotapagarelrobot, de Neus5. Els artistes elaboraran música electrònica i pop, però reclamaran la interacció dels espectadors. El circ per a tota la família serà a càrrec de Disonancia, de la companyia Lapoet. Els seus malabars obren el festival avui a la plaça de Can Felipa.

source:
>
http://www.elpais.com

^ press index
< los títulos nunca mueren

press_02:

Pere faura i Iñaki Alvarez al Festival Escenas Poblenou
diari avui / 15.Octubre.2010

^ press index
< los títulos nunca mueren